TRÄDBESKÄRNING
TRÄDBESKÄRNING
Att trädet är i vintervila innebär att det går in i ett vilotillstånd under den kalla årstiden för att skydda sig mot kyla och minska sin energiförbrukning. Under vintervilan har trädet pausat sin tillväxt och fotosyntes, och ämnesomsättningen är mycket långsam. Detta sker som en naturlig anpassning till de hårda förhållandena under vintern. Knopparna är vilande: Trädet bildar knoppar under sommaren och hösten, men dessa förblir inaktiva tills temperaturen stiger på våren.
Vintervilan gör trädet mindre känsligt för yttre påverkan, som beskärning, eftersom det inte aktivt växer eller har saftflöde som kan leda till blödning vid snittytorna. När temperaturen börjar stiga på våren, och dagarna blir längre, vaknar trädet långsamt ur vilan och startar sin tillväxt cykel på nytt.
Detta är en välbeprövad metod som används av både yrkesodlare och trädgårdsentusiaster för att främja trädens hälsa och ge en riklig skörd kommande säsong.
Genom regelbunden beskärning av fruktträd stimulerar vi trädets tillväxt, form och förstärker grenarna. Att beskära ett äppelträd gör att trädet producerar mer frukt. Genom att ta bort gamla grenar stimulerar trädet att växa. Beskärning gör också att trädet "öppnar sig" - det får bättre luftcirkulation mellan grenarna, och solens strålar når frukterna. Beskärningen av äppelträd påverkar också kvaliteten på frukten - äpplen som får mycket sol är sötare, större, smakrikare och bättre färgade.
Under vintern är fruktträd i vila och detta gäller även sjukdomar och insekter som annars riskerar att angripa i snittytan efter beskärningen. Äpple och Päron är lämpliga och rätt okänsliga och kan beskäras under hösten eller vårvinter.
Genom att vi beskär många träd per år har vi också investerat i marknadens bästa batteridrivna sekatörer vilket innebär ett effektivt och arbetsbesparande arbete. Vi har med oss stegar, motorsåg och övrig utrustning.
Önskar Du boka tid eller har frågor?
Kontakta Karolina: tradgarn1997@gmail.com eller tel. 0739769687.
Vi ser fram emot att hjälpa Dig.