SORTIMENT

BÄR

Jordgubbar - midsommar/augusti
Rabarber - juni/september
Svarta vinbär - juli/augusti
Krusbär - juli/augusti
Hallon - augusti/september 
Svarta aronia - juli/augusti 

KRYDDOR

Ramslök
Dill
Basilika
Timjan
Persilja
Fänkål 
Libbsticka 
Dansk körvel
Salvia
Malört
Kungsmynta 
Ängssyra

TOMAT SORTER: 

  • 'Flavance' - God och smakrik sort med mycket hög lykopenhalt, en så kallad lykopentomat. Intensivt röd såväl i skalet som inuti, Trädgårns favorit.
  • 'Torelino' - Röd cocktailtomat med mycket välsmakande, ypperig smak, fast och saftig tomat.
  • 'Santorange' - Plommonkörsbärstomat, orange, med mycket fin smak , hållbar frukt.
  • 'Organza'  - Plommontomat, gul/orange, väldigt smakrik, söt, saftig, innehåller mycket torrsubstans och fruktkött.
  • 'Chocostar' - ,Chokladbrun och fin Körsbärstomat, fantastisk smak och spricker inte så lätt.
  • 'Torero' - Bifftomat, röd bifftomat med stora fasta frukter och med god hållbarhet. Den har en passionerad och god smak.
  • Tomat 'Litchi' -  en spännande sort, en taggig planta som ger små frukter som ser ut som tomater men som smakar som tropisk frukt. Vissa säger att de smakar som litchi medans andra säger att de smakar som körsbär. Frukten kan användas för att äta färsk eller så kan man göra juice, saft eller gelé på den. 

GRÖNSAKER

Tomat - juni/oktober
Gurka - april/oktober
Fikon - augusti/september-oktober/november
Fikon blad -oktober

Grönkål, Svartkål, Purpurkål - juli/december
Broccoli - augusti/september 
Fänkål - augusti/oktober 
Purjolök - augusti/september
Mangold - juni/september
Gul och Röd lök - juli/september
Salladslök - juni/augusti
Vitlök - augusti
Sallat - juni/oktober
Gräslök - maj/september
Zucchini - juli/september
Sockerärtor - juli 
Bönorna - juli/augusti 
Morötter - juli/september
Rödbeta, Gulbeta - juli/september

GURK SORTER: 

  • 'Dee Jay' - slanggurka, långa frukter, bra gurk smak, krispiga, saftiga.
  • 'Katrina' - minidrivgurka, favorit bland salladsgurkor, söta, saftiga, krispiga. 
  • 'Eden' - slaggurka, långa frukter, bra gurk smak, krispiga.
  • 'Lemon' - "citrongurka", en spännande kultursort från slutet av 1800-talet, klotrunda, ljust gula frukter som ser ut som citroner eller små äpplen, fruktköttet är vitt och mycket lättsmält.
  • 'Shintokiwa' - 20-25 cm långa frukter, svagt åsiga, tunnskaliga frukt, är delikat, Söt, spröd och saftig, den bästa sort till sushi.
  • 'Richmond Green Apple' - Exklusiv, ovanlig, nästan klotrund äppelgurka med det saftigaste och sötaste fruktkött man kan tänka sig hos en gurka. Frukten är limegrön med ljusare ränder och blir stor som ett mindre äpple.
  • Indisk Karela 'Bittergurka' -  är biologiskt inte en gurka eller melon utan en art i släkte Momordica inom familj Gurkväxter, fruktköttet är liksom gurka krispigt. Smaken är bitter. Den äts vanligtvis grön, omogen. Mogen frukt är än bittrare. Man kan lägga uppskuren gurka en stund i kallt vatten, eller koka den lätt för att få bort en del av den bittra smaken.
  • 'Horsngurka' -Afrikansk Kiwano - Fruktköttet har en limegrön färg med en geleaktig konsistens och den sötsura smaken har inslag av gurka, melon, lime och banan.
    Frukten kan användas som ett friskt inslag i sallader, som en god och nyttig juice, som ingrediens i desserter eller bara avnjutas naturellt.
    Kiwanon är rik på antioxidanter och innehåller mängder av vitamin A, B och C.