Självplock - färskare kan det inte bli!

Hej alla jordgubbsentusiaster!

Tyvärr måste vi meddela att jordgubbssäsongen börjar lida mot sitt slut. 

Hälsningar, Ditt Jordgubbsteam  

Jordgubbar Självplock!

Välkomna till vår självplockning av jordgubbar! 

Öppettider frö självplock - tills det tar slut! Observera att jordgubbarna kan ta slut snabbt och vi kan inte förutsäga hur många besökare som kommer. Under de mest hektiska timmarna har vi tyvärr inte möjlighet att svara på era meddelanden. Vi vill ge alla våra kunder bästa möjliga service, och det känns inte så proffsigt att plocka upp mobilen när ni står i kö för att betala eller vänta på er tur att plocka. Kom och njut av en härlig jordgubbsupplevelse med oss!

Regler för Självplockning av Jordgubbar

För att alla ska ha en så trevlig och smidig upplevelse som möjligt, har vi några enkla regler:

1. Anmälan i Gårdsbutiken:

Innan du ger dig ut på fältet, anmäl dig i gårdsbutiken. Där får du din egen gång att plocka i, kartonger och en korg. Vi vet att det är frestande, men "jag ska bara titta" är inte tillåtet – det är svårt att motstå våra läckra jordgubbar!

2. Smaka, men Ät Efter Betalning:

Visst får du smaka på bären, men kom ihåg att det är skillnad mellan att smaka och äta. Precis som i alla andra butiker får du äta när du har betalat. Annars måste vi börja väga alla besökare före och efter plockning, och det vill vi helst undvika.

3. Följ Instruktionerna:

Byt inte rad utan att kontrollera med personalen! Varje sällskap får en egen rad för att vi ska kunna hålla koll på var jordgubbarna finns kvar. Om alla springer fritt, riskerar vi att plantor, bär, bäddar och bevattning förstörs, samtidigt som vissa områden blir oplockade. Det blir mindre bråk och bättre ordning när vi alla följer reglerna!

Tack för att du hjälper oss att göra självplockningen till en rolig och trivsam upplevelse för alla !

             Grönsaker och bär - självplock

Välkommen till "Grönsakslandet", "Brudbacken" och "Mormors" där du kan välja bland c:a 50 olika grönsaker, kryddor och bär.

Upplev glädjen av att plocka dina egna, färska produkter direkt från fälten!

 Anmäl Dig i vår mysiga gårdsbutik innan Du börjar plocka för att får viktiga instruktioner. Vi erbjuder korgar att låna, eller så kan du ta med din egen. Vid varje grönsaksrad hittar dutips och skötselråd för grönsaker och bär. 

Bär: fyll dina korgar med solmogna jodgubbar, saftiga hallon och söta blåbär! Smaka på sommaren i varje tugga!

Svarta vinbär, Röda vinbär, Krusbär, Aronia, Jordgubbar, Hallon, mm.

Grönsaker: 

Sallat (olika sorter), Vitlök, Potatis, Morötter, Zucchini, PakChoi, Mangold, Fänkål, Purjolök, Majs, Broccoli, Grönkål, Svartkål, Purpurkål, Salladslök, Gul lök, Röd lök, Spenat, Rädisa, Pumpa, Rabarber, mm.

Kryddor:

- Gräslök, Libsticka, Timjan, Persilja, Amarant, Dill, Shiso (Japansk Bladmynta), Malört, Kungsmynta, Salvia, mm.


Jordgubbar - självplock

Fira sommaren med färska jordgubbar!

Njut av våra fyra läckra sorter: 'Polka', 'Salsa', 'Verdi' och 'Allegro' – de godaste vi vet! 
OBS! Anmäl dig i vår mysiga gårdsbutik innan självplockning.
Innan ditt besök för självplock av jordgubbar finns det några viktiga punkter att komma ihåg:
1. Begränsning av mängd: I början av säsongen är det en maxgräns på 2 liter (1 kg) jordgubbar per sällskap. Detta görs för att alla besökare ska få möjlighet att plocka solmogna, ekologiska och smakrika jordgubbar.
2. Tidig ankomst: Under högsäsongen, när många besökare strömmar till, är det bäst att komma tidigt för att säkra både plockningsrader och parkeringsplatser. Efter kl. 12 är chansen att hitta jordgubbar begränsad.
3. Följ anvisningarna: Vänligen följ de angivna instruktionerna noggrant för att undvika skada på odlingarna där mycket arbete lagts ner.
4. Det är tillåtet att smaka på bären innan köp, men var god och ät inte mer än 3 bär innan du betalar. Detta är en policy som tillämpas i alla butiker.
Genom att följa dessa riktlinjer kan alla besökare njuta av en rättvis och trevlig upplevelse vid självplockningen av jordgubbar. 
Varje sällskap får en egen rad att plocka från. Kartonger och tydliga instruktioner finns vid kassan. Ta med en egen korg eller låna en av oss – vi väger den innan ni börjar plocka. 

Hallon - självplock

Upplev sommaren med våra ljuvliga hallon! Hallonsäsongen startar i juli/augusti. Vi odlar två olika sorter: 'Haida' och 'Algonquin'.

Anmäl dig i vår charmiga gårdsbutik innan du börjar plocka. Varje sällskap (max 3 personer) får en egen rad att plocka från. Kartonger och tydliga instruktioner finns vid kassan. 

Ta med egen korg eller låna en av oss - vi väger innan ni börjar plocka.

Blommor - självplock 

I "Mormors" hittar Ni olika sorter av blommor till självplock.

- Solros, Nejlika, Amarant, Kantnepeta, Stenkyndel, Ryskmarton, Alpmarton, Flicköga, Jungfruhirs, Vit toppklocka, Prästkrage, Malört, Kungsmynta, Vit och purpur solhatt, Praktklätt, Bollmåra, Stäppsalvia, Lammöron, Lavendel, Blåsvingel, Blå bolltistel, Röllika, Kinesisk kärleksört, Praktlysning, Ballongblomma, Fingerborgsblomma, Honungsört, Jätteverbena. 

Du kan också hitta ätbara blommor som tex: Tagetes, Indiankrasse, Gurkört, Gräslöksblomma,  Kungsmynta, mm. 

Du får instruktioner och kan låna sax/ sekatör i butiken. 


Gårdsbutik 

I Gårdsbutiken hittar du vårt rika sortiment av ekologiska grönsaksplantor, sommarblommor, grönsaker,  frukter, våra delikatesser, honung, mm.  Vi har 80 olika ekologiska sorters växter o produkter. I listan nedan hittar du ett urval av det som finns - tillgången varierar under säsong:

Mer information →

Cafét 

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra produkter, vi har därför valt att själva fylla caféet med våra hembakade delikatesser som är tillverkade på råvaror från vår odling.

Njut av att sitta med en kopp kaffe eller glass i hjärtat av Trädgårn, i grönskan inomhus runt vindruvorna och fikonträd eller i friska luften utomhus.

Tomat, gurka, grönkål, basilika, jordgubbar, svarta vinbär, fikon, zucchini, sallat, mm direkt ur Trädgårns odling - fräscht o smakrikt!

Mer information →

Trädbeskärning

Genom regelbunden beskärning av fruktträd stimulerar vi trädets tillväxt, form, tar bort skadade grenar och förstärker grenarna. Att beskära ett äppelträd gör att äppelträdet producerar mer frukt. Att ta bort gamla grenar stimulerar trädet att växa. Beskärning gör också att trädet "öppnar sig" - det har bättre luftcirkulation mellan grenarna, och solens strålar når den mogna frukten. Beskärningen av äppelträd påverkar också kvaliteten på frukten. Äpplen som utsätts för solen är sötare och bättre färgade.

Säsongsfärska grönsaker →

Självplock av grönsaker, bär och blommor

Klicka här och börja skriva. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium

Färska hembakade bakverk →